De spirituele draad - vervolg

Franciscanen

In dezelfde tijd leerde ik ook de franciscaanse spiritualiteit beter kennen. Ik volgde een 3-jarige franciscaanse kadercursus. Deze gaf mij een goede kijk, of misschien wel een mystieke kijk, op de humilitas (nederigheid). Een jaar of tien was ik betrokken bij een Nederlands-Vlaams tijdschrift voor franciscaanse spiritualiteit. Lange tijd als hoofdredacteur.

Ongeschoeide Karmelieten

Uiteindelijk ben ik, samen met mijn vrouw, terecht gekomen bij de Karmel-Orde. Om precies te zijn, bij de Seculiere Orde van de Ongeschoeide Karmel (OCDS). Dit is de Karmel van Teresa van Avila, Johannes van het Kruis en Thérèse van Lisieux. Al geruime tijd geleden heb ik hier mijn definitieve belofte afgelegd.

Hier heb ik mij vooral toegelegd op de karmelvorming. Zo schreef ik een karmelvormingsprogramma voor een periode van vijf en half jaar. Al heel lang ben ik betrokken bij de groepsbegeleiding en de persoonlijke begeleiding van mijn medebroeders en -zusters. Als mede-oprichter van drie OCDS-gemeenschappen in Nederland, ken ik het belang van het laten aarden van een spirituele levenshouding.

lees verder -de filosofische draad
 
Drs. Gé Pellikaan • Wagnerplein 18 • 5384 CV  Heesch • 06 - 140 580 49 • info@psychotherapiesintfranciscus.nl